Vegansk pavlova.
Vegansk pavlova.

Vegansk pavlova med basilika och bär

3,9 (15 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Vegansk maräng är lättare att gör än man kan tro. Använd kikärtsspad, aquafaba, i stället för äggvita. Skippa inte basilikan här, den är viktig. Recept ur Siri Barjes kokbok Vegan på 5 ingredienser.

Pavlova med basilika och bär

  • Ingredienser

  • 1 dl kikärtsspad
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vegansk grädde
  • 2 dl blandade bär
  • 1 kruka basilika
  • Basvaror

  • 0.5 tsk vinäger

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga veganskt med Siri Barje

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Vegetarisk mat

Vegansk mat

Specialkost

MER OM GODARE

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Laga veganskt med Siri Barje

Isglass med två olika smaker

20 min

Varma päron med ost

20 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Flan de huevo

1 h

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min