Tunna bröd gjorda i stekpannan är goda att fylla med italienska delikatesser.
Tunna bröd gjorda i stekpannan är goda att fylla med italienska delikatesser.

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

3,2 (271 röster)

Bakrecept

Piadina – Grädda tunna bröd direkt i stekpannan och fyll dem med italiensk skinka eller salami, mozzarella, tomater, sallad, basilika och en god pesto. Snabbfixat och enkelt att ta med när du är på språng.

Piadina

  • Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl kallt vatten

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Stekpannebröd – glutenfritt och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Italiensk mat

Bakning

MER OM GODARE

Valnötsbröd

1 h 40 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Ladda för kanelbullens dag

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Så fixar du snabbaste superfikan

Fylld kalvschnitzel med gorgonzola

45 min

Wraps med kalkon och spenat

5 min

Missen många gör när de grillar lax

Vanliga missen många gör när de steker

Därför ska du aldrig riva vitlök

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Kolakakor med strössel

30 min

Snabba tunnbröd

45 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Chokladsnittar – smälter i munnen

30 min

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min