Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Köttfärslimpa är given husmanskost. Här är den smaksatt med både viltkryddor, chèvre, russin och hasselnötter. Servera med rostad potatis och rödbetor.
– Det är roligt att blanda smaker från olika länder, tycker Kristina Eriksson som skrivit boken ”Husmanskost”.
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre
Ingredienser
- 1 skivor formbröd
- 1 dl mjölk
- 0.5 st lök, gul
- 5 enbär
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk mald koriander
- 1 msk färsk timjan, finhackad
- 0.5 msk färsk rosmarin, finhackad
- 1 tsk salt
- 75 g chèvre, bredbar
- 0.5 dl hasselnötter, grovt hackade
- 0.5 dl russin, ljusa
Rostad potatis och rödbetor
- 400 g rödbetor
- 8 potatisar
- salt och olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 1 msk timjan, finhackad
- 0.5 msk rosmarin, finhackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli
3 h
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
Stuvad blomkål med falukorv





15 min
Raggmunk med fläsk





30 min
Halstrad råbiff med tunna pommes frites





1 h
Stekt fläsk med persiljesås





Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt
Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax
Vad blir det till middag?
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar
Per Morbergs europeiska receptfavoriter
”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”
Nudelsallad med krispig kyckling





35 min
Thaimarinerad lax i tortillabröd
Omelettmuffins på rester
Falafelwrap med grönsaker och vitlökssås





20 min
Rårakor med sötpotatis och halloumi





10 min
Kräftsoppa – len, kryddig och krämig





30 min
Laxburgare





30 min
Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept





1 h 30 min
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min