Nässelsoppa med pocherat ägg, sparris och krämig ost

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Nässelsoppa med pocherat ägg, sparris och krämig ost

Nässlor och sparris. Primörerna är skira, mjuka och samtidigt lätt krispiga, så koka bara lätt och låt dem tala för sig själva.

Här är ett recept av Årets kock Ludwig Tjörnemo – nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

 Nässelsoppa med pocherat ägg och sparris.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 mskättika
  • 2 lVatten

Soppa

  • 50 gNässlor
  • 1 Schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dlVitt vin
  • 2 dlgrädde
  • 4 msksherry, inget måste
  • 4 dlkycklingbuljong, går bra även med grönsaksbuljong
  • 25 gSmör
  • 1 mskVitvinsvinäger, cirka
  • Salt

Grönsaker

  • 2 sparris
  • 0,5 spetskål
  • 1 dlspritärter

Picklad lök

  • 6 steklökar
  • 0,5 dlättika
  • 1 dlSocker
  • 1 dlVatten

Ostkräm

  • 1 ägg
  • 100 gRiven ost, valfri hårdost, exempelvis prästost
  • 50 gCrème fraiche
  • 1 nypasalt

Topping

  • 0,25 Baguette
  • 100 gsmör
  • färska örter, exempelvis nässlor, persilja, sarepta (salladssenap), gräslök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nässelsoppa med pocherat ägg, sparris och krämig ost

Ämnen