Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos
Fish tacos är krispiga, friterade bitar av fisk, kålsallad med asiatiska smaker och en riktigt bra chilimajo i tortillabröd.
– När Mexiko möter Asien blir det fyrverkeri i munnen. Det här älskar jag, säger Filip Poon.
Fish tacos
Fisk
- 500 g torsk, delad i mindre bitar
- 2 l vatten
- 2 msk flingsalt
Picklad rödlök
- 1 rödlök, tunt hyvlad
- 0.5 dl ättika, 12%
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl vatten
Kålsallad
- 200 g rödkål, strimlad
- 2 lime
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- salt
Chilimajo
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk srirachasås
- 1.5 msk kimchibas, finns att köpa i asiatiska livsmedels butiker
Fritering
- 1.5 dl mjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko ströbröd
- 1 l rapsolja, eller frityrolja
Servering
- 8 tortillabröd, små
- 4 avokado, tärnade
- 1 kruka koriander
- 150 g fetaost, smulad
Gör så här
Poon, Filip
Favoriter
229,00 kr
Läs mer
