Tigerkaka – så gör du steg för steg

4,2 (28 röster)

Bakrecept

Tigerkaka – choklad- och vaniljsmakande mjuk kaka. Randiga kakan imponerar på fikagästerna. Här är ett enkelt steg för steg recept.

Tigerkaka

  • Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen
  • Smaksättning

  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker, och några droppar vatten
  • 1 dl florsocker, och några droppar vatten + 0.5 dl kakao

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

20 söta frågor: Kan du dina bakverk?

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Fredrik Nylén bakar i regnbågens alla färger

Prinsesstårta – så bakar du steg för steg

1 h

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

Semmeldagen – här är dom populäraste

Lär dig spritsa som ett proffs

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Bästa recepten till chokladbollens dag

Mormor Margits midsommartårta

Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare

Mazarinkaka – glaserad saftig sockerkaka

1 h 30 min

Kakor – små och goda till fikat

Chokladrutor – drömgoda chokladrutor

35 min

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

45 min

Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake

45 min

Cheesecaketårta med hallon och vit choklad

1 h

Halloncheesecake à la Charlotte Russe

1 h

Läckra kladdkakor och cheesecakes

Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär

45 min

Pecannötspaj – len kola och nötcrunch

1 h

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

30 min

Påsktårta med lemon curd och grädde

2 h 40 min

Rågkakor – nybakat och doftande bröd

1 h 45 min

Chokladbräck – enkelt och gott att göra själv

20 min