Niklas Ekstedts kryddiga revbensspjäll
Julbordets viktigaste för många är revbensspjäll.
Den knäckigt kryddiga glazen är fantastisk, tipsar kocken Niklas Ekstedt.
Ingredienser
- 1,5 kgRevbensspjäll, tunna
- Salt och peppar
Glaze
- 150 gKatrinplommon
- 2 rödlökar, skivade
- 1 apelsin, skalad och skuren i bitar
- 1 dlSoja
- 2 mskingefära, riven
- 1 röd chili, urkärnad och skivad
- 5 äpplen, syrliga (skalade och rivna)
- 1 tskKanel, mald
- 1 tskKardemumma, mald
- 1 tsksenapsfrön, hela
- 2 lagerblad
- 5 vitlöksklyftor, rivna
- 0,5 dlÄttiksprit
- 1 chili, t ex chipotle (rökig och delad)
- 3 dlRött vin
- 1 dlSocker
- 1 dlHonung
- 0,5 dlfarinsocker
- 0,5 dlvinäger