Chokladterrin – lyxig och lättgjord
Chokladterrin – lyxig och lättgjord

Chokladterrin – lyxig och lättgjord

3,7 (87 röster)

Bakrecept

Chokladterrin – imponera på gästerna med en läcker chokladterrin. Enkel att göra och perfekt att göra i förväg. Servera med färska bär och en klick grädde. Recept ur Mia Öhrns bakbok Bästa kladdkakorna. Tänk på att terrin ska stå i kylen i minst fem timmar före servering!

Chokladterrin

  • Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • vispgrädde
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • eventuellt bigarråer till servering

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka med choklad – härliga recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Fika recept

Efterrätt

Fransk mat

MER OM GODARE

Baka med choklad – härliga recept

Choklad- och blåbärstrifle

45 min

Mintchokladkaka – härligt seg

30 min

Flapjacks – brittiska havrekakor

35 min

Nötkolarutor – himmelskt goda

2 h

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Superenkla kastrullkakan med sommarbär

45 min

Kardemummakaka – himmelskt god

1 h

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Rabarbermarängpaj – syrligt och sött

1 h

Nutellapaj – gott och enkelt recept

40 min

Radiokaka á la My kitchen stories

20 min

Hallonpaj – med mandel

40 min

Rabarberkaka med mandel

1 h

Enkel, smaskig jordgubbstårta

1 h

Jordgubbstårta med citronfyllning

2 h

Klassisk jordgubbstårta

2 h

Baka Mandelmanns sötebröd

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min

Mandelmanns körsbärspaj med krämig fyllning

1 h 30 min

Hasselstörar

2 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Johanna Westmans bästa baktips

Hallonkaka – fantastiskt god

45 min