Hallonsorbet
Hallonsorbet

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

3,5 (4 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Hallonsorbet – det här är något helt annat än masstillverkad sorbet från affären. Den här både doftar och smakar ljuvlig sommar. Allt du behöver förutom hallon är socker, citron, vatten och ägg.

Viktigt att tänka på är att sorbeten bör frysas i minst 4 timmar innan den serveras.

Hallonsorbet

  • Ingredienser

  • 500 g hallon, tinade
  • 250 g socker
  • 1 msk citronsaft, av en halv citron
  • 1.5 dl vatten
  • 3 äggvitor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Godare glass

Hamid, Camilla

Godare glass

229,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Mörk chokladglass

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Piña Colada-paj

50 min

Årets glassnyheter är äntligen här

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Melonslush med lime och mynta

10 min

Lemon curd-glass

30 min

Cheesecake i glas med rabarberkompott

35 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

25 min

Här är GB-glassarna som försvinner 2022

Hastbullar med hallon

25 min

15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med

Clover Club – rosa drink med hallon

10 min

Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm

1 h 20 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Nutellapizza med banan

15 min

Glace au four

1 h

Vit chokladostkaka med krispig crumble

1 h 20 min