Hallonsorbet
Hallonsorbet

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

3,5 (4 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Hallonsorbet – det här är något helt annat än masstillverkad sorbet från affären. Den här både doftar och smakar av ljuvliga hallon.

Viktigt att tänka på är att sorbeten bör frysas i minst 4 timmar innan den serveras.

Hallonsorbet

  • Ingredienser

  • 500 g hallon, tinade
  • 250 g socker
  • 1 msk citronsaft, av en halv citron
  • 1.5 dl vatten
  • 3 äggvitor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Mörk chokladglass

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Får jag inte dessert blir jag arg!

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Piña Colada-paj

50 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Glace au four

1 h

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Lemon curd-glass

30 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Efterrätter du fixar på ett kick

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Glassarna som försvinner