Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Baconlindad kycklingfilé

Av Lise Finckenhagen

(38)

Vad tycker du?

Baconlindad kycklingfilé

Baconinlindad kycklingfilé med vitlöks- och honungsglasyr blir en underbar måltid där sött möter salt. Servera gärna med en fräsch grönsallad med några droppar citronsaft, olivolja och en nypa salt, samt stekt potatis.

Baconlindad kycklingfilé

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 nävefärska örter, bladpersilja, basilika eller salvia
  • 250 gbacon
  • 1 msksmör
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
  • 1,5 msksojasås
  • 1 mskVitvinsvinäger, äppelcidervinäger
  • 70 gflytande honung
  • 2 mskpersilja, hackad
  • Salt och svartpeppar
  • Olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baconlindad kycklingfilé

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept