Pekanpaj med ingefära och kolasmetana
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

2,8 (11 röster)

Bjud på en koladoftande paj med pecannötter och färskriven ingefära. Toppa med en krämig och fluffig kolasmetana.
Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson står för receptet.
– Hallonens syra gör sig bra mot den söta kolan, säger Cecilia.

1 portion i receptet blir en paj med cirka 8–10 bitar.

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

  • Pajskal

  • 150 g smör , kallt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk iskallt vatten
  • 1 äggvita, till pensling
  • Pekankolafyllning

  • 100 g smör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1.5 dl muscavadosocker, ljust
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g pekannötter
  • 2 ägg, små
  • 2 tsk ingefära, riven
  • Kolasmetana

  • 3 dl smetana
  • 1 msk florsocker
  • 1.5 dl dulce de leche, på burk
  • Dekoration

  • färska hallon
  • pekannötter
  • citronmeliss

Gör så här

LÄS VIDARE