Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Tournedos med savoykål och potatis

Av Mattias Larsson

(34)

Vad tycker du?

Tournedos med savoykål och potatis

Oxfilé är den perfekta bjudrätten, lyxigt och alltid lika gott. Här är kocken Mattias Larsson recept på tournedos serverad med potatis inbakad i smördeg, baconstekt savoykål och senapsgrädde.

Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde.

Ingredienser

  • 200 gSavoykål
  • 140 gBacon
  • 4 tournedos, à 180 g
  • Salt och svartpeppar
  • olivolja och smör
  • 2 mskVatten, cirka

smördegsinbakad potatis

  • 450 gfast potatis
  • smör
  • Salt
  • 125 gSvamp
  • Olivolja
  • vitlöksklyfta
  • 1 smördegsplatta, färsk, 15x25 cm
  • 1 ägg

Senapsgrädde

  • 2 mskSkånsk senap
  • 1 mskflorsocker
  • 1 krmcolemans senapspulver
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tournedos med savoykål och potatis

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.

Visa 59 recept