Senapsgriljerad rotselleri

Av Nina Kindbro

(20)

Vad tycker du?

Senapsgriljerad rotselleri

Doften av griljerat väcker julkänslorna. Som vegetariskt alternativ till julskinkan är rotsellerin perfekt. Mjuk och len i smaken och krispig griljering får smaklökarna att dansa.

Senapsgriljerad rotselleri – vegetarisk julskinka

Ingredienser

  • 1,5 kgrotselleri
  • 1 mskOlivolja
  • 0,5 tskSalt

Griljering

  • 2 mskDijonsenap
  • 1 mskSirap
  • 1 ägg
  • 1 dlBladpersilja, hackad
  • 1 dlStröbröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Senapsgriljerad rotselleri

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.