Så mycket mat ska du ha i stekpannan

Här ger tv-kocken Markiz Tainton sju bra tips för att lyckas med till matlagningen

Av: 

Aftonbladet

Middagstips

När du steker kött, fisk eller grönsaker får du inte ha för mycket i stekpannan. Det säger matkeatören Markiz Tainton och tipsar i videon om perfekt mängd för att du ska lyckas matlagningen.

Knepet när du saltat maten för mycket

ar du råkat översalta din soppa, sås eller gryta? Inga problem! I klippet visar Markiz Tainton hur du enkelt får bort saltet – och räddar middagen.

Tips för hur kyckling blir extra saftig och god.

Det här ska du göra INNAN du steker kycklingen

Är du trött på torra kycklingfiléer? Här visar Markiz Tainton ett smart knep för att få kycklingen extra saftig.

Så blir potatismos fluffigt och extra gott

Om du ska göra potatismos eller puré så har Markiz Tainton ett grymt tips till dig – som gör att potatisen enklare suger upp smakerna från smöret och grädden.

Så får kryddorna mer smak

Bästa tipset för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.

Tips för hur vitlök får en mildare smak.

Därför ska du aldrig riva vitlök

Använder du ett rivjärn när du ska i med vitlök i stekpannan? Här visar Markiz Tainton ett mycket bättre sätt – för en rundare och mildare smak.

Så förhindrar du att ägget går sönder

Finns det något tråkigare än ägg som spricker i kastrullen? Nja. Men det finns ett superenkelt knep för att förhindra det.

Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med sitt eget program på tv-kanalen Godare.

Du kan också se programmen på Aftonbladet TV – se mer här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Vad blir det till middag?

Markiz goda kyckling

35 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Köksprylar: 7 tips alla borde ha hemma

Så blir du bra på att laga somalisk mat