Kladdkaka med kokosyoghurt, jordgubbar och kanderade pumpafrön
”Kladdkaka – mitt självklara go-to-recept när det vankas fina. En tårta som passar året om – toppad med len kokosyoghurt, de frukter eller bär som är i säsong och kanderade pumpakärnor för en lyxig touch. Här blir jordgubbar en självklarhet.”
En portion räcker till en kaka på cirka 8–10 bitar. Kakan blir som bäst om den får stå i kylen en timme före servering!
Ingredienser
Chokladtårta
- 2 dlhavremjöl
- 1 dlkokossocker
- 0,5 dlKakao
- 0,5 tskflingsalt
- 2,5 dlhavremjölk, eller annan valfri växtdryck
- 1 dltahini
- 12 färska dadlar, urkärnade
- 100 gMörk choklad
- 0,5 mskKokosolja, + kokosflingor att "bröa" formen med
Kanderade pumpakärnor
- 1 dlpumpakärnor
- 1 msklönnsirap
Topping
- 2 dlkokosyoghurt
- mynta, eller chokladmynta
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept