Aprikos ger fin smak och valnötter ger härligt crunch.
Foto: Katja Ragnstam
Aprikos ger fin smak och valnötter ger härligt crunch.

Frallor med aprikoser och valnötter

3,6 (16 röster)

Bakrecept

Härliga, rustika frallor med rikligt av aprikoser och nötter.

Passar perfekt till lagrade ostar!

Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! Tid för jäsning tillkommer med 12–14 timmar.

1 portion i receptet blir cirka 6 stora frallor.

Frallor med aprikoser och valnötter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 350 g kallt vatten
  • 3 g jäst, färsk. 3 g är ungefär en bit stor som en ärta.
  • 100 g fullkornsdinkelmjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 100 g torkade aprikoser, klippta i små bitar
  • 50 g valnötter
  • 350 g vetemjöl special

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE