Här är kändisen som flest vill ha till påskbordet

En omtalad tv-kock, en mello-favorit och en guldmedaljvinnare. Det är några av kändisarna som svenska folket helst bjuder in till påskbordet, enligt en ny undersökning.

Finns din drömgäst med på topp-tio-listan?

Det finns en tydlig favorit när svenskarna ska välja vem de helst vill fira påsk med.

På en lista över 16 välkända och folkkära profiler är det kocken Tareq Taylor som är den självklara favoriten bland de tillfrågade.

Hela 36 procent svarar att de helst vill ha förra årets julvärd som gäst vid påskbordet, i en undersökning gjord av Amazon.

På andra plats hittar vi skridskoåkaren och guldmedaljvinnaren Nils van der Poel. Med två OS-guld och en nyligen avslutad elitkarriär har han mycket att tillföra vid middagen, tror 19 procent av de tillfrågade.

– Att Tareq var årets julvärd och att Nils skrinnade hem dubbla OS-guld har onekligen gjort att de båda vunnit svenska folkets hjärtan, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon i ett pressmeddelande.

36 procent av svenskarna vill bjuda hem Tareq Taylor på julbord.
36 procent av svenskarna vill bjuda hem Tareq Taylor på julbord.

”Skulle förgylla många middagsbord”

På tredjeplats hittar vi en delad pott mellan ”Bäst i test”-värden Babben Larsson och svenskarnas stora mello-älskling Anders Bagge. Båda fick 17 procent av rösterna.

– Anders och Babben har varit omtyckta tv-personligheter i många år och har både en värme och humor som skulle förgylla många middagsbord runt om i landet.

14 procent vill bjuda skådespelaren Marianne Mörck på ägg och sill. Lika många föredrar gourmanden Edward Blom.

– Han är högtider och traditioner personifierad och skulle sätta färg på vilket påskfirande han än fick möjlighet att medverka på, säger Gulfem Toygar.

Kändisarna vi helst äter påskbord med

  1. Tareq Taylor – 36%
  2. Nils van der Poel – 19%
  3. Anders Bagge – 17%
  4. Babben Larsson – 17%
  5. Edward Blom – 14%
  6. Marianne Mörck – 14%
  7. Andreas Norlén – 8%
  8. Mauri Hermundsson – 8%
  9. Molly Sandén – 8%
  10. Camilla Hamid – 7%
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN