Pasta alla Gricia – klassiskt italienskt med pancetta
Pasta alla Gricia är en typisk klassisk italiensk pastarätt. Den kan säkert lagas på lika många sätt som det finns italienare. Här har vi använt pancetta i bit men det fungerar med skivad pancetta eller varför inte prova den lite ovanligare griskinden.
Ingredienser
- 400 gpasta
- 150 gpancetta, i bit
- 1 mskolja
- 1 dltorrt vitt vin
- 0,5 dlpastavatten
- 100 gpecorino, riven
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.