Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Texas chili med pebre och guacamole

Av Gustav Johansson

(4)

Vad tycker du?

Texas chili med pebre och guacamole

Texas chili direkt på grillen.

– Chili är en ikonisk rätt som folk till och med tävlar i att laga. Men det behöver verkligen inte vara svårt. Tricket är att ge den tid, var inte rädd för att långkoka vego. Och använd mycket chili, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

6 portioner räcker till ungefär 5 dl pebre och 4 dl guacamole. 1 pkt vegokött är 300 g.

Ingredienser

  • 3 paketnaturellt texturerat vegokött, à ca 300 g
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 chipotlechilifrukter, i abodosås eller vanliga torkade (tillsätt mer efter smak)
  • 3 mskTomatpuré
  • 1 mskrökt paprikapulver
  • 1 mskmald spiskummin
  • 1 msktorkad oregano
  • 3 lagerblad
  • 1 tskChilipulver, eller mer efter smak
  • 1 dlbbq-sås, på flaska
  • 50 clgod och mustig öl, exempelvis IPA eller stout
  • 1 mskkinesisk soja
  • 1,5 mskgrönsaksfond, mörk
  • 0,5 tskSalt
  • 3 mskSocker
  • 1 knippebladpersilja
  • 0,5 limefrukt, saften
  • Olja, till stekning

Till servering

  • 1 satspebre, se recept nedan
  • 1 satsguacamole, se recept nedan
  • 2 dlväxtbaserad yoghurt, eller fraiche
  • 3 dlMajs
  • Bröd, och/eller ris
Laga en mustig texas chili på grillen och servera med guacamole och pebre. Servera gärna i en bowl.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Texas chili med pebre och guacamole

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept