Texas chili med pebre och guacamole

4 (2 röster)

Texas chili direkt på grillen.

– Chili är en ikonisk rätt som folk till och med tävlar i att laga. Men det behöver verkligen inte vara svårt. Tricket är att ge den tid, var inte rädd för att långkoka vego. Och använd mycket chili , tipsar matkreatören Gustav Johansson.

6 portioner räcker till ungefär 5 dl pebre och 4 dl guacamole.

1 pkt vegokött är 300 g.

Texas chili med pebre och guacamole

  • Ingredienser

  • 3 paket naturellt texturerat vegokött, à ca 300 g
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 chipotlechilifrukter, i abodosås eller vanliga torkade (tillsätt mer efter smak)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk chilipulver, eller mer efter smak
  • 1 dl bbq-sås, på flaska
  • 50 cl god och mustig öl, exempelvis ipa eller stout
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk grönsaksfond, mörk
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0.5 limefrukt, saften
  • olja, till stekning
  • Till servering

  • 1 sats pebre, se recept nedan
  • 1 sats guacamole, se recept nedan
  • 2 dl växtbaserad yoghurt, eller fraiche
  • 3 dl majs
  • bröd, och/eller ris

Gör så här

Laga en mustig texas chili på grillen och servera med guacamole och pebre. Servera gärna i en bowl.
Laga en mustig texas chili på grillen och servera med guacamole och pebre. Servera gärna i en bowl.

LÄS VIDARE