Surdegsfralla på råg med russin och rågkli

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Surdegsfralla på råg med russin och rågkli

Rågfralla på surdeg – en något grövre, kraftigare fralla som kompletteras med söta russin och kli.

– Frallor är otroligt förlåtande, de blir nästan alltid bra. Så om du tycker att det verkar läskigt och komplicerat att baka surdegsbröd, kan du börja med frallor, säger Kenny Jakobsson.

Recept ur hans bok ”Surdeg – lär dig hantverket”.

Rågfralla på surdeg med russin och rågkli

Ingredienser

  • 80 gråg, stenmalet fullkornsmjöl
  • 120 gsvedjeråg, virvelmalet fullkornsmjöl, eller råg stenmalet fullkornsmjö
  • 600 gvetemjöl special
  • 640 gvatten
  • 160 gsurdeg
  • 16 goraffinerat fint havssalt
  • 100 grussin
  • rågkli, för topping

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Surdegsfralla på råg med russin och rågkli