Italienska biffar med kall bearnaise

Av Godare

(52)

Vad tycker du?

Italienska biffar med kall bearnaise

Italienska biffar med bea – en riktig brakmiddag som imponera på de flesta. Formbar färs används precis om vanlig köttfärs; krydda, forma och stek.

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.

Italienska biffar med kall bearnaise

Ingredienser

  • 600 gSojafärs, formbar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 5 soltorkade tomater, finhackade
  • 0,5 krukabasilika, finhackade blad
  • 2 mskPinjenötter, rostade
  • Salt och svartpeppar

Tomat- och löksallad

  • 400 gtomater, blandade färger
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 1 Lime, pressad saft
  • 2 mskpersilja, finhackad
  • 2 mskOlivolja
  • Salt och svartpeppar

Kall bearnaise

  • 2 dlNaturell yoghurt, t ex av soja eller havre
  • 2 mskmajonnäs, t ex äggfri
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 1 tskVitvinsvinäger
  • 1 tskDijonsenap
  • 2 tskdragon, torkad
  • 2 tskkörvel, torkad
  • 0,5 krmGurkmeja, för färg
  • 0,5 tskSalt
  • svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Italienska biffar med kall bearnaise