Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

4 (16 röster)

Middagstips

Filodegspaj är kul att göra och den blir väldigt frasig och läcker. Här är den fylld med en cream cheese och spenat. Servera gärna med ugnsrostade tomater. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

  • Ingredienser

  • 1 förpackning filodeg
  • 400 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl örter, finhackade, t ex dill, persilja, körvel, basilika
  • 200 g cream cheese, t ex philadelphia
  • 0.5 citron, finstrimlat skal
  • 0.5 citron, pressade saften
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st chilipeppar
  • 3 ägg
  • 100 g fetaost, smulad
  • 50 smör , smält
  • 6 filodegsark
  • Till garnering och servering

  • rostade cocktaltomater, se recept nedan

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pajrecept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Varm och krämig macka – på nolltid

25 min

Krispigt krämiga jalapeño-poppers

40 min

Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök

35 min

Kanelbullepannkakor med frosting

30 min

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns

Här är årets nya julsnacks 2020

Så gör du mac and cheese med ostbågar

Så gör du chili cheese med rispapper

20 min

Lammfärsbullar på spett

30 min

Arepas med kyckling och avokado

1 h

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

1 h

Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god

30 min

Lammkotletterna med myntapesto

1 h 30 min

Påskpajer – både goda och snygga

2 h

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

1 h 15 min

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

1 h 15 min

Enkel skaldjurspaj med saffran

1 h 40 min

Sätt smak på laxen med citrus

20 min

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

1 h

Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta

15 min

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Sashimi – fräscht, enkelt och gott

20 min