Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning
Filodegspaj är kul att göra och den blir väldigt frasig och läcker. Här är den fylld med en cream cheese och spenat. Servera gärna med ugnsrostade tomater. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.
Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning
Ingredienser
- 1 förpackning filodeg
- 400 g babyspenat
- 1 msk olivolja
- 1 knippe salladslök
- 1 dl örter, finhackade, t ex dill, persilja, körvel, basilika
- 200 g cream cheese, t ex philadelphia
- 0.5 citron, finstrimlat skal
- 0.5 citron, pressade saften
- 0.5 tsk salt
- 0.5 st chilipeppar
- 3 ägg
- 100 g fetaost, smulad
- 50 smör , smält
- 6 filodegsark
Till garnering och servering
- rostade cocktaltomater, se recept nedan
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Baka paj med Lena Söderströms goda recept
Tonfisklasagne med krämig ostsås





50 min
Varm och krämig macka – på nolltid





25 min
Krispigt krämiga jalapeño-poppers





40 min
Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök





35 min
Kanelbullepannkakor med frosting





30 min

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns
Här är årets nya julsnacks 2020
Så gör du mac and cheese med ostbågar
Så gör du chili cheese med rispapper





20 min
Lammfärsbullar på spett





30 min
Arepas med kyckling och avokado





1 h
Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella





1 h
Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god





30 min
Lammkotletterna med myntapesto





1 h 30 min
Påskpajer – både goda och snygga





2 h
Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax





1 h 15 min
Krämig kräftsås med hemgjord pasta





1 h 15 min
Enkel skaldjurspaj med saffran





1 h 40 min
Sätt smak på laxen med citrus





20 min
Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé





1 h
Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta





15 min
Fjärilspasta med räkor och rucolapesto





30 min
Sashimi – fräscht, enkelt och gott





20 min