Vit chokladostkaka
Vit chokladostkaka – spröda små kakor toppade med en läckert knaprig crumble. En dessert behöver inte alltid vara så stor, ibland räcker det med en lite munsbit, perfekt till ett glas gott portvin.
Vit chokladostkaka
Ingredienser
- 200 g färskost
- 200 g vispgrädde
- 300 g vit choklad, gärna valrhona ivoire 32%
- 2 ägg
Crumble
- vitt bröd
- 4 msk olivolja, av god sort
- 1 msk flingsalt
- 1 dl mandel, gärna skållad och rostad
- 1 dl aprikoser, mjuktorkad, hackade
- 0.5 dl gula russin
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos





1 h 30 min
Nutellapizza med banan





15 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Cheesecake i glas med rabarberkompott





35 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Glace au four





1 h
Goda återvinnarglassen





5 min
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon





1 h 10 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Pot de crème med inlagda bär





1 h 15 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs





20 min
Mörk chokladglass





40 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Fruktsallad med mangosorbet





45 min
Toscapäron med vaniljsås utan vanilj





20 min
Hallon- och körsbärssemifreddo





40 min
Lemon curd-glass





30 min
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Får jag inte dessert blir jag arg!
Affogato – enkel kaffedessert på italienska





15 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd





3 h 20 min