Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar – friterade ljuvligheter

3,3 (31 röster)

Bakrecept

Pepparkaksbollar – önskar du dig en riktigt god jul ska du stoppa ner de här små bollarna i fritösen. Efter några minuter kan du njuta av varma, pepparkaksdoftande små ljuvligheter. Recept från Vegansk matlåda på instagram.

Pepparkaksbollar

  • Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 25 g jäst
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 2 msk olja, till exempel raps
  • 2 msk socker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 tsk bakpulver
  • olja, att fritera i
  • vaniljsocker
  • pepparkakskrydda och socker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Vegansk matlåda prisas för sitt instagramkonto

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Jul

Julmat

MER OM GODARE

Glutenfria pepparkaksbollar

20 min

Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda

2 h

Majsbröd – gott, mjukt och saftigt

30 min

Så gör du söta mumier av brownies

30 min

Saffransfrallor – gula och doftande

1 h 10 min

Kolapaj med lingon

35 min

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Saffranskladdkaka

40 min

Kanelkaka med äpplen

1 h 20 min

Servera kladdkakan med julkänsla

Kalljästa rödbetsfrallor

1 h 15 min

Formfranska

1 h 45 min

Baka bröd med Fredrik Nylén

Stekpannebröd – stompa

20 min

Pepparkaksmuffins – sockersöta godingar

30 min

Jordnötsrutor – med rice krispies

30 min

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

2 h

Chokladhus – ett riktigt lyxbygge

1 h

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

3 h 30 min

Flatbread – fluffigt och gott

40 min

Libabröd – gott och mångsidigt

40 min

Strawberry Mojito Cheesecake

30 min

Vintrig amaretto och vaniljsockerkaka

1 h

Saffranskrans – godast till adventsfikat

2 h