Stjärnbartenderns godaste sommardrinkar

Uppdaterad 2019-06-26 | Publicerad 2010-06-29

Ett riktigt trevligt alternativ till sangria i sommar. Nu när några år gått sedan rosévinet gjorde sitt återtåg in på den svenska marknaden är det på tiden att det härliga fruktiga sommarvinet används där det faktiskt passar som bäst – i sommarbålet på förfesten. Oscar Eldin på Lydmar har skakat fram några enkla klassiker med solkysst twist.

Rosé punch

Rosépunch

Portioner: 6–7 glas

Du behöver:

  • 1 flaska Réserve de Bonnet rosé eller en annan riktigt fruktig och torr rosé
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 limefrukter
  • 0,5 l mineralvatten

Gör så här:

  1. Rör ut vaniljsockret i den pressade juicen från limen i en kanna eller bålskål och häll på mineralvattnet.
  2. Tillsätt rosévin och rör med mycket is.
  3. Servera i vinglas fyllda med is och garnera med jordgubbar.

Följ ämnen i artikeln