Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3,5 (43 röster)

Goda efterrätter som garanterat gör succé

Efterrätter - Recept på goda desserter

– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.

Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.

Recept ur boken ”Desserter”.

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

  • Maräng

  • 50 g äggvita
  • 45 g strösocker
  • 60 g florsocker
  • 1 msk pistagenötter, hackade
  • Passionsfruktcurd

  • 90 g strösocker
  • 55 g ägg
  • 50 g äggulor
  • 100 g passionsfrukter, saften
  • 50 g smör , skuret i mindre bitar
  • Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska hallon
  • hallonpulver

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

I videon visar Emma Brink Rask hur du lyckas med din uppläggning.
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.
Desserter

Brink Rask, Emma

Desserter

219,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Emma Brink Rask: Får jag inte dessert blir jag arg!

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Bakning

MER OM GODARE

Får jag inte dessert blir jag arg!

Efterrätter du fixar på ett kick

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Så gör du klassikern päronhalvor i ugn

15 min

Lemon curd-glass

30 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Schackhjärtan – julens sötaste kakor

2 h

Fluffig chokladmousse på nolltid

Så gör du enkelt festliga chokladskålar

Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor

Prinsessbakelser

2 h

Dags för pannkaksfest!

2 h

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Spektakulära smörgåstårtor i sommar

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

40 min

Choklad- och hallonswiss

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Goda sommarmaten

Glassbakelse med krispigt chokladskal

30 min

Skagencheesecake – en modern klassiker

40 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Cheesecake i glas med rabarberkompott

35 min