Emma Brink Rask

Av Emma Brink Rask

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

Av Emma Brink Rask

(43)

Vad tycker du?

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.

Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.

Recept ur boken ”Desserter”.

Ingredienser

Maräng

  • 50 gäggvita
  • 45 gströsocker
  • 60 gflorsocker
  • 1 mskpistagenötter, hackade

Passionsfruktcurd

  • 90 gströsocker
  • 55 gägg
  • 50 gäggulor
  • 100 gpassionsfrukter, saften
  • 50 gSmör , skuret i mindre bitar

Servering

  • 3 dlvispgrädde
  • 250 gfärska hallon
  • hallonpulver
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

Emma Brink Rask

Emma Brink Rask

Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.

Visa 23 recept