Flapjacks – brittiska havrekakor
Flapjacks – klassiska brittiska havrekakor. Här är de piffade med choklad och och jordgubbsylt. Recept ur Mia Öhrns bakbok ”Bästa kladdkakorna”.
Flapjacks
Ingredienser
- 150 g mörk choklad
- 150 g smör
- 7 dl havregryn
- 1 krm salt
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 ägg
- 1.5 dl jordgubbssylt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Baka med choklad – härliga recept
Kardemummakaka – himmelskt god





1 h
Chokladterrin – lyxig och lättgjord





15 min
Mintchokladkaka – härligt seg





30 min
Superenkla kastrullkakan med sommarbär





45 min
Nötkolarutor – himmelskt goda





2 h
Choklad- och blåbärstrifle





45 min
Hallonmuffins med vit choklad





30 min
Baka utan ugn med Camilla Hamid
Rabarbermarängpaj





1 h
Nutellapaj – gott och enkelt recept





40 min
Radiokaka á la Camilla Hamid





20 min
Hallonpaj med mandel





40 min
Rabarberkaka med mandel





1 h
Jordgubbstårta med citronfyllning





2 h
Enkel jordgubbstårta





1 h
Klassisk jordgubbstårta





2 h
Baka Mandelmanns sötebröd
Mandelmanns lavendelskorpor





45 min
Körsbärspaj på Mandelmanns vis





1 h 30 min
Hasselstörar





2 min
Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag





1 h 30 min
Johanna Westmans bästa baktips
Hallonkaka i långpanna





45 min