Smörrebröd med varmrökt lax och gremolata

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Smörrebröd med varmrökt lax och gremolata

I trakterna kring Falkenberg finns finfin varmrökt lax – alldeles ljuvlig att ha på smörrebrödet. Aioli eller hollandaisesås kan man köpa färdig och smaksätta med lite citron.

Recept ur ”Smörgåstårtor och smörrebröd” av Birgit Nilsson Bergström.

Smörrebröd med varmrökt lax.

Ingredienser

  • 4 brödskivor, tunna, mörkt grovt bröd, till exempel pumper-nickel
  • Smör
  • 250 gVarmrökt lax

Ailoi

  • 2 dlmajonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tskCayennepeppar
  • 2 tskCitronskal

Gremolata

  • 0,5 dlpersilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • citron, pressad saft
  • Ärtskott

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smörrebröd med varmrökt lax och gremolata

Ämnen