Du kan använda vilken rom du vill till romsås.
Du kan använda vilken rom du vill till romsås.

Romsås

4 (30 röster)

Romsås – jättegott till fisken

Recept

Romsås är ett gott tillbehör till varmrökt lax eller hemmagjorda fiskpinnar, eller varför inte testa att dippa chipsen i romsås?
Du kan använda vilken rom du vill, till exempel stenbitsrom eller forellrom, men det går även bra att använda tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.

Romsås

  • Ingredienser

  • 1 dl rom, till exempel stenbitsrom eller forellrom
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, saften och skalet
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Enklaste och lyxigaste påskmaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Fiskrecept

Svenska recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Tvårätterslunch med våfflor

50 min

Missen många gör när de grillar lax

Pizza bianco med potatis och pancetta

30 min

Gräddtricket – konditorns bästa knep

10 min

Friterad halloumiburgare med cole slaw

30 min

Pizza med kantareller och taleggio

45 min

Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker

55 min

Apelsinsaft – så enkelt gör du din egen

25 min

Guide: Så använder du den växtbaserade ”mjölken”

Makroner med hallon

45 min

Grilla tre-rätters med Jessica Frej

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Soppsallad med Karl Johan svamp

25 min

Biryani – kryddig och god kycklingrätt

1 h 10 min

Röding med forellromshollandaise och sparris

30 min

Testa dig själv med en klimatkalkylator

Kanderade apelsin eller grapefruktskal

2 h

Thailändsk färsgryta

25 min

Löjromspizza – lyxigt och gott

30 min

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg

30 min

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Så odlar du koriander

Superenkel pasta som ger hopp om våren

30 min