Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Bakad torskrygg med örthollandaise och helstekt blomkål

Av Thomas Sjögren

(29)

Vad tycker du?

Bakad torskrygg med örthollandaise och helstekt blomkål

Thomas Sjögren får det att se lekande lätt ut när han lagar en hollandaise fullproppad med härliga örter.

Till det serverar han en perfekt tillagad torskrygg som lätt faller isär och helstekt blomkål.

Ingredienser

Torskrygg

  • 700 gtorskrygg
  • 1 lVatten
  • 1 dlSalt
  • 50 gsmör
  • 1 vitlöksklyfta

Örthollandaise

  • 1 stCitron
  • 200 gsmör
  • 2 äggulor
  • Dill
  • Körvel
  • kruspersilja
  • gräslök
  • Salt

Helstekt blomkål

  • 1 blomkålshuvud
  • 100 gsmör
  • Salt
Thomas Sjögren visar hur du enkelt tillagar torskrygg till perfektion. Till det serverar han en örthollandaise och helstekt blomkål.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakad torskrygg med örthollandaise och helstekt blomkål

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.

Visa 19 recept

Ämnen