Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Av Nina Kindbro

(10)

Vad tycker du?

Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Wok – härlig och smakrik wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka. Recept ur Food pharmacys kokbok ”Näringsjägaren”, Bonnier fakta, av Lina Nertby och Mia Clase.

Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka.

Ingredienser

  • 1 dlDurra
  • 500 gBrysselkål
  • 300 gSvamp, t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 gJordärtskockor
  • 3 mskOlivolja
  • 2 tskFlingsalt
  • 0,5 tskSvartpeppar
  • Persilja, till garnering

Ärtröra

  • 500 gÄrter, gröna frysta, tinade
  • 100 gSpenat, färsk
  • 1 krukaKoriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mskTahini (sesampasta), gärna ljus
  • 1 mskÄppelcidervinäger
  • Salt och peppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.