Hallonparfait med lakritsglaze
Hallonparfait med lakritsglaze

Hallonparfait med lakritsglaze

4,3 (21 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Hallonparfait med lakritsglaze – hallon och lakrits gör sig verkligen bra som paraddessert. Len parfait och kladdig lakrits, mums.

Tänk på att parfaiten måste stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.

Hallonparfait med lakritsglaze

  • Hallonparfait

  • 1.5 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 g hallon, frysta
  • 1 dl crème fraiche
  • Lakritsglaze

  • 0.75 dl grädde
  • 0.75 dl vatten
  • 0.75 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 2.5 msk lakritspasta, finns exempelvis på www.essencefabriken.se
  • Hallonsås

  • 100 g hallon, frysta
  • 1 msk florsocker
  • Dekorering

  • färska hallon
  • bladguld
  • några blad, till exempel mynta

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Recept: OS-konditorn Per Olsson.

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Bakning

Fransk mat

MER OM GODARE

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Glassarna som försvinner

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Rabarberpaj med marängtäcke

1 h 25 min

Kryddkokta päron, müsli och pannacotta

45 min

Karamelliserad ananas med chokladmousse

45 min

Lingon, vaniljglass och kola sås – en underbar kombo

25 min

En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept

10 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Crêpes med chokladfyllning

40 min

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

45 min

Ananas libre

5 min

Lingonpannacotta

1 h

Champagnebubblande hallondessert

15 min

Tarte Tatin med plommon

20 min

Kokosglass med kexsmulor

1 h

Citronpaj i portionsform

1 h

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Flan de huevo

1 h

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min

Varma päron med ost

20 min

Isglass med två olika smaker

20 min