Varma päron med ost
Varma päron med ost

Varma päron med ost

3,8 (4 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Varma päron med ost – släpp loss päronens sötma genom att steka dem perfekt med de lite salta smakerna av osten. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Varma päron med ost

  • Ingredienser

  • 2 päron, gärna hårda, exempelvis conference
  • olja
  • 200 g vegansk grillbar ost, t ex violifes mediterranean style
  • 1 dl valnötter
  • balsamvinäger

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga mat i litet kök – tips och recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Vegetarisk mat

Vegansk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Vegansk kladdkaka med päron

45 min

Vegansk pavlova med basilika och bär

4 h 15 min

Blåbärsglass – med massor av blåbär

20 min

Isglass med två olika smaker

20 min

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min

Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

2 h

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Flan de huevo

1 h

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Matchaglass – läckert grön och svalkande

20 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Mörk chokladglass

40 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min