Krossad brysselkål med massor av smaker.
Krossad brysselkål med massor av smaker.

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

4 (5 röster)

Recept

Med det här goda receptet kommer brysselkålen att bli populärare än någonsin.
– Brysselkål behöver smakkompisar som salsiccia, då blir de jättegoda, tipsar matkreatören Markiz Tainton.

Krossade brysselkål med rosmarin toppad med salsiccia

  • Ingredienser

  • 1 kg brysselkål
  • 150 g salsicca
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk sherryvinäger
  • olivolja
  • Topping

  • 1 dl mandlar, rostade
  • ädelost
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Senapsgriljerad lax

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Julmat

Markiz Tainton – matkreatör

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Se våra mest gillade recept

Saffransquinoa

30 min

Apelsindressad brysselkål

20 min

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

1 h

Salsiccia penne

50 min

Brysselkålskimchi

2 h

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Marinerade lammkotletter med ratatouille

1 h

Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”

Choklad- och hallonswiss

Bjud på romantisk meny till alla hjärtans dag

Smashed potatoes med vita bönor och rostad lök

30 min

Surkål – här är grundreceptet

1 h

Rödbetscarpaccio med getostkräm

45 min

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Så gör du äkta italiensk tomatsås till pizza

10 min

Jason Diakité om världens godaste köttfärssås

Felet som alla gör med tomatpuré

Så fermenterar du grönsaker

Så smakar kändisvinerna på Systembolaget

Fem viner för efterlängtad vårkänsla

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten