Toscapäron med vaniljsås utan vanilj
Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

3,6 (43 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Toscapäron – söt smak av bakverk från förr. I stället för vaniljsås blandas kondenserad mjölk med krämig yoghurt. Laga i portionsskålar eller i en stor form.
Recept ur Den nya skåpmaten av Jenny Damberg.

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

  • Ingredienser

  • 1 burk päronhalvor, i lag, à 410 g
  • Toscasmet

  • 50 g smör
  • 0.75 dl kondenserad mjölk, sötad
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk vetemjöl
  • Vaniljsås

  • 1 dl kondenserad mjölk, sötad
  • 3 dl yoghurt, rysk

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Skåpmat – så lagar du god mat av konserver

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Jenny Damberg

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Piña Colada-paj

50 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Glace au four

1 h

Lemon curd-glass

30 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Efterrätter du fixar på ett kick

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker