Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

Foto: Axel Öberg

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

3,6 (43 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Toscapäron – söt smak av bakverk från förr. I stället för vaniljsås blandas kondenserad mjölk med krämig yoghurt. Laga i portionsskålar eller i en stor form.
Recept ur Den nya skåpmaten av Jenny Damberg.

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

  • Ingredienser

  • 1 burk päronhalvor, i lag, à 410 g
  • Toscasmet

  • 50 g smör
  • 0.75 dl kondenserad mjölk, sötad
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk vetemjöl
  • Vaniljsås

  • 1 dl kondenserad mjölk, sötad
  • 3 dl yoghurt, rysk

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Skåpmat – så lagar du god mat av konserver

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Jenny Damberg

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Så gör du söta och goda minipannkakor

30 min