Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Tareq Taylors frasiga fish and chips

Av Tareq Taylor

(96)

Vad tycker du?

Tareq Taylors frasiga fish and chips

Fish and chips ska väl helst ätas inslagen i tidningspapper på klassiskt vis. Här är Tareq Taylor goda recept med riktigt frasig och härlig fisk, spröda pommes . Får du inte tag i kelp, en typ av brunalg, så hoppar du bara över den, det blir magiskt gott ändå.

Frasig fisk med pommes och remouladsås är så otroligt gott.

Ingredienser

  • 2,5 dlmjöl
  • 2 mskmajsstärkelse
  • 1 mskBakpulver
  • 0,5 tskBikarbonat
  • 1 tskSalt
  • 2 mskSmör , smält
  • 3 dlöl, lager
  • 600 gfärsk fisk, rödspätta eller torsk
  • 40 cmfärsk kelp, kan uteslutas
  • 5 dlolja, för stekning

Remouladesås

  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dlinlagda grönsaker, finhackade
  • 1 mskgult currypulver

Till servering

  • pommes frites

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tareq Taylors frasiga fish and chips

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 39 recept

Ämnen