Korean fried chicken
Korean fried chicken –Här är ett koreanskt recept på friterad kyckling med chilisås på honung och gochujang. När man biter igenom den krispiga ytan och når det saftiga köttet uppstår ett fyrverkeri i munnen som gör det svårt att säga nej till mer.
Recept ur boken ”Mina asiatiska favoritrecept” av Christin Kashou.
Korean fried chicken
Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfilé
- 1 l frityrolja
Marinad
- 3 dl gräddfil
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk vitlökspulver
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Chilisås
- 5 vitlöksklyftor
- 3 cm färsk ingefära
- 4 msk gochujang
- 4 msk risvinäger
- 2 msk japansk soja
- 3 msk strösocker
- 3 msk flytande honung
- 1 msk sesamolja
Panering
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk five spices
- 1 msk bakpulver
- 1 msk paprikapulver
Till servering
- sesamfrön
- 4 portioner kokt basmatiris