Läcker, friterad kyckling med kryddstark chilisås.

Korean fried chicken

4,3 (9 röster)

Korean fried chicken –Här är ett koreanskt recept på friterad kyckling med chilisås på honung och gochujang. När man biter igenom den krispiga ytan och når det saftiga köttet uppstår ett fyrverkeri i munnen som gör det svårt att säga nej till mer.
Recept ur boken ”Mina asiatiska favoritrecept” av Christin Kashou.

Korean fried chicken

  • Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 1 l frityrolja
  • Marinad

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Chilisås

  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 4 msk gochujang
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk sesamolja
  • Panering

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk five spices
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • Till servering

  • sesamfrön
  • 4 portioner kokt basmatiris

Gör så här