Radjama från Kashmir
Radjama från Kashmir

Radjama från Kashmir

2,7 (30 röster)

Middagstips

Radjama från Kashmir. En härligt mustig och kryddig bönröra. Servera gärna med ett smaksatt ris, till exempel med lök, vitlök och gurkmeja. Recept ur Malin Mendels kokbok Mitt indiska liv.

Radjama från Kashmir

  • Ingredienser

  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 kashmiri chili, torkad, kan uteslutas
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 lökar, röda eller gula, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 6 tomater, hackade
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker, eventuellt
  • 460 g kidneybönor, avrunna och sköljda
  • 1 dl vatten, eller mer
  • 1 klick smör, eller ghee
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • ris, av någon sort
  • grönsallad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Malin Mendels indiska mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Indisk mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Bangbang ji si

45 min

Sveriges godaste macka

Shahi paneer – kungligt gott

1 h

Vad är skjuten fisk? Här är receptet

1 h

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Citrusbakad harissalax

1 h 15 min

Ostron på tre sätt

30 min

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv

Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör

20 min

Refried beans med mangosalsa och fetaost

40 min

Bao med sesamportabello

45 min

Pärlcouscous med aubergine

30 min

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Wonton – soppa med svampfyllda knyten

40 min

Larb med vegofärs

15 min

Broccoliwok med ris

15 min

Pepparchampinjoner med pommes

25 min

Banh mi fries

20 min

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax