Så bakar du en perfekt tårtbotten.
Så bakar du en perfekt tårtbotten.

Så lyckas du med din tårtbotten

3,6 (31 röster)

Bakrecept

Tårtbotten – en riktigt bra botten är så klart själva grunden för en lyckad tårta. Här är ett recept på en luftig men ändå fast tårtbotten. Vänta gärna till dagen efter innan du delar den så blir det enklare.

Tårtbotten

  • Ingredienser

  • smör , till formen
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Bakning

MER OM GODARE

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Så fixar du snabbaste superfikan

Mormor Margits midsommartårta

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Shortbread – spröda små godingar

40 min

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

Lär dig spritsa som ett proffs

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Mazarinpaj med björnbärskräm

1 h 30 min

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

1 h

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Biscotti – italienska mandelskorpor

1 h 45 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h

Baka kanelbullar med surdeg

1 h

Chokladmoussetårta med mandelbotten

1 h

Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning

1 h 30 min

Brownies – enkelt att baka och gott till fikat

40 min

Prinsesstårta i långpanna

1 h

Vaniljbullar med hemkokt vaniljkräm

2 h 30 min

Biskvier i långpanna

1 h

Chokladfudgepaj med färska hallon

15 min

Brownies med jordnötssmör

50 min

Sachertårta –aprikosmarmelad sätter smaken

1 h