Blommande banancupcakes.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Blommande banancupcakes.

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

3,6 (5 röster)

Banancupcakes – saftig bananmuffins toppade med honungssmakande frosting. Visst är de söta och inte alls så svåra att göra. Recept ur Emma Brink Rasks bok Baka och spritsa.

Använd en rund tyll.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Använd en rund tyll.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Dra med baksidan av en sked in mot mitten för att få till blombladen.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Garnera med ett bananchips.

1 portion i receptet ger 12 cup cakes.

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 115 g smör , rumsvarmt
  • 1 dl strösocker, knappt
  • 1 dl muscavadosocker, knappt
  • 2 ägg
  • 0.5 msk crème fraiche
  • 2 bananer, mosade
  • Cream cheese- och honungsfrosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g cream cheese, kylskåpskall
  • 0.5 dl honung
  • Garnering

  • bananchips

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK