Tempehwraps med goda smaker.

Tempehwraps med goda smaker.

Foto: Ulrika Pousette

Tempehwraps med läckra smaker

5 (2 röster)

Middagstips

Tempehwraps – Temphe är fermenterade baljväxter och sädeslag och kan användas som proteinrikt tillbehör i stället för kött. Här är tempehn smaksatt med ingefära, lönnsirap och soja. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Tempehwraps

  • Tempeh

  • 2 msk ingefära, riven
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl soja
  • 400 g tempeh
  • Dressing

  • 0.5 dl tahini (sesampasta), ljus
  • 0.5 dl vatten
  • 3 msk citron, pressade saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • Tillbehör

  • 8 tortillabröd
  • tomater
  • böngroddar
  • avokado
  • sallad
  • majs
  • lime

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga mat i litet kök – tips och recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

Lunchrecept

MER OM GODARE

Isterband med stuvad potatis

30 min

Svamp Rydberg

30 min

Fried rice med räkor och kyckling

45 min

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Tofubiffar med havsbris

30 min

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Maklouba – festfin uppochner rätt –

1 h

Jackfruit – så gör du den goda burgaren

1 h 50 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Brunsås – så lagar du den helt perfekt

30 min

Pizza med salsiccia och mozarella

2 h

Gyoza med het dippsås

1 h

Lammfärsbullar på spett

30 min

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

1 h 40 min

Påskpajer – både goda och snygga

2 h

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

1 h 15 min

Arepas med kyckling och avokado

1 h

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

1 h 15 min

Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god

30 min

Toppa lammkotletterna med myntapesto

1 h 30 min

Sätt smak på laxen med citrus

20 min