Bjud på pasta med härlig kantarellsås.
Foto: Thinkstock
Bjud på pasta med härlig kantarellsås.

Pasta med krämig kantarellsås

3,4 (499 röster)

Krämig pasta med kantarellsås – efter regn kommer solsken. Nu poppar kantarellerna upp som – ja, faktiskt – som svampar ur jorden. Passa på att göra en enkel och god kantarellsås till pastan.

Pasta med kantarellsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 400 g kantareller
  • 1 lök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 klick smör, att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl pastavatten
  • 100 g riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 2 msk riven parmesanost
  • basilikablad , några stycken

Gör så här

Av: Aftonbladet

.

Laddar ...
Monica Åhlund, VD och sommelier, Vinguiden

Goda viner till pasta med kantarellsås

Monica Åhlund, VD och sommelier, Vinguiden tipsar:

Svamp och vin är riktigt bra kompisar, så bra kompisar att svampen oftast kan användas som en så kallad “smakbrygga” för att få andra inte lika vinvänliga råvaror såsom t ex ägg att passa ihop med vin. 

Här får ni ett par rekommendationer på viner som passar till rätten som innehåller en hel del fett och sälta.

Rött vin: Alain Jaume Côtes de Rhône Grand Veneur Organic Reserve, 2019. Art 72034, 112 kr

  • Råvaror: Grenache, Syrah

  • Doft: Varmfruktig kryddig med doft av björnbär, hallon, plommon, gröna örter, peppar och lakrits.

  • Smak: Medelfyllig kryddigt vin med toner av blåbär, lakrits, hallon, björnbär, viol peppar och gröna örter.

Vitt vin: Bonterra Chardonnay, 2018. Art nr 16632, 139 kr

  • Råvaror: Chardonnay

  • Doft: Fat, smör, nötter, vaniljsötma, exotisk frukt i utpräglad hustypisk stil, aromatisk.

  • Smak: Nötter, smör, aningen karamelliserad, noisette med vaniljsötma, tropiska frukter och relativt lång eftersmak.

.

LÄS VIDARE