Tre läckra recept på fyllda knyten

Uppdaterad 2022-02-23 | Publicerad 2022-01-26

Lite pilligt men så otroligt värt det, hemgjorda dumplings med sötstark dipsås.

Dumplings eller gyoza är små degknyten fyllda med en god blandning av till exempel kyckling, fläsk, vego eller skaldjur. De kan ångkokas, stekas eller friteras.

Matkreatörerna från Sveriges Mästerkock, Sofia Henriksson och Wichudaporn Chaiyasaeng tipsar om sina favoriter.

Så lagar du dumplings hemma

I de här små degknytena hittar du fläskfärs smaksatt med ingefära och sesamolja, otroligt gott.

Fläskfärsfyllda knyten smaksatta med ingefära.

Stekta dumplings med kyckling

Tycker du inte om ångade dumplings kan du prova att steka dem. De får en härligt krispig yta. Perfekt att doppa i en god sojasås, säger matkreatören Wichudaporn Chaiyasaeng.

Stekta dumplings blir härligt frasiga.

Gyoza – japanska knyten

Matkreatören Sofia Henriksson fyller sina gyoza med svamp och vitkål och en dipp som doftar härligt av sesamolja.

Svamp, vitkål och ingefära sätter smak på de här goda knytena.