Papa rellena

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Papa rellena

Utekocken Elle Nikishkova bodde på Kuba som barn och trånade denna kubanska street food-rätt – papa rellena.

Friterade potatisbollar fyllda med färs, fast i Elles recept är färsen utbytt mot svamp.

Recept ur Elle Nikishkovas bok ”Svampbok för matälskare”.

Papa rellena kubansk street food som Elle Nikishkova trånade efter som barn.

Ingredienser

  • neutral olja, till stekning och fritering

Deg

  • 1 kgmjölig potatis
  • 0,5 dlMjölk, mellan 1,5%
  • 3 klyftaVitlök
  • 1 nypamuskotnöt
  • Salt och peppar

Fyllning

  • 1 dlgul lök, finhackad
  • 3 dlvitkål, finhackad
  • 2 dlSvamp, finhackad
  • 2 krmSpiskummin
  • 1 tskOregano, torkad
  • Salt och peppar

Panering

  • 2 ägg
  • 1 dlStröbröd
  • 1 dlGrahamsmjöl

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Papa rellena