Libapizza med aubergine

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Libapizza med aubergine

Stekt aubergine och salladsost är supergott på pizza. Här görs den på köpt libabröd – både bekvämt och enkelt.

Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.

Libapizza med aubergine

Ingredienser

Tomatsås

  • 4 mskTomatpuré
  • 4 mskOlivolja
  • 1 dlvatten
  • Strösocker, en nypa
  • 0,5 tskoregano
  • Salt och peppar

Topping

  • 2 auberginer
  • 2 Paprikor, eller 1 stor
  • 200 gchampinjoner
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja, att steka i
  • 2 dlRiven ost
  • 1 krmGrovmalen svartpeppar
  • 200 gSalladsost
  • chiliflakes

Pizzabotten

  • 4 libabröd

Garnering

  • några kvistar färsk oregano

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Libapizza med aubergine