Saltbakad morot med ljuvlig hovmästarsås.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Saltbakad morot med ljuvlig hovmästarsås.

Saltbakad morot med hovmästarsås

4,1 (16 röster)

Hoppa över laxen i år – och bjud på saltbakad morot med hovmästarsås. Rätten förbereder du dagen innan, morötterna behöver ligga i lagen och dra i 12 timmar. Recept av Kocklandslaget.

Tillkommer 12 timmar för morötterna att dra i lagen.

Saltbakad morot med hovmästarsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 morötter, stora
  • 1 dl grovsalt
  • Lagen

  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka dill
  • 10 st vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Servera med

  • 2 dl hovmästarsås

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK