Profilens burgare: ”Supersmarrigt”

Av Madeleine Brohlin

(12)

Vad tycker du?

Profilens burgare: ”Supersmarrigt”

”Vego-profilen” Gustav Johansson är i hetluften med ny kokbok och gästspel på Gotland i sommar.

Här på Aftonbladet Mat & Vin delar han med sig av ett av sina recept.

– Ett burgarrecept som blir supersmarrigt, säger han.

Gustav Johanssons veganburgare

Ingredienser

  • 2 paketOumph The Chunk eller Jerk
  • 2 mskPotatismjöl
  • 1 mskjerkkrydda
  • 2 mskTomatpuré
  • 1,5 mskGrönsaksfond
  • 1 mskkinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 mskneutral olja
  • Salt

Limedressing

  • 2 dlOatly fraiche
  • 0,5 Lime, juicen
  • 2 mskKoriander, hackad (färsk)
  • 1 mskOlivolja
  • Salt och peppar

Sweet Plantains

  • 4 matbananer
  • 1 dlmuscovadosocker
  • Frityrolja

Tillbehör

  • 8 hamburgerbröd, veganska
  • 1 ananas, skalad och skivad
  • Lime, picklad (blanda 1/2 finskivad rödlök med juice från 2 lime och låt dra 1 timme)
  • 1 krukakrispsallad
  • 1 satslimedressing
  • 1 krukakoriander
  • 2 tomater

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Profilens burgare: ”Supersmarrigt”