Surdegsbröd, saftigt och gott.
Surdegsbröd, saftigt och gott.

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

3,9 (187 röster)

Bakrecept

Surdegsbröd – luftigt, saftigt och så himla gott. Surdegsbröd är lite pyssligt att baka men resultatet blir ett väldigt smakrikt bröd. Här är recept och tips på hur du lyckas.

Surdegsbröd

  • Ingredienser Surdegsstarter

  • 5 msk grovt rågmjöl
  • 5 msk vatten, ljummet
  • Surdegsbröd dag 1

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 dl aktiv surdeg
  • Surdegsbröd dag 2

  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1.5 msk salt
  • 2 l vetemjöl

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Matbröd

Bonnier Fakta

Matbröd

159,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen

LÄS VIDARE

Billiga ugnar: kända märkets sämst – och farlig

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Tillbehör mat

Svenska recept

MER OM GODARE

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Lantbröd på råg

2 h

Muffins – enkelt och snabbt recept

40 min

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Banankaka – söt, saftig och kryddig

45 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Ladda för kanelbullens dag

Kardemummabullar – bagarens favorit

Mazarinkaka – glaserad saftig sockerkaka

1 h 30 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Valnötsbröd

1 h 40 min

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Rågkakor – nybakat och doftande bröd

1 h 45 min

Baka bröd med Fredrik Nylén

Fattiga riddare – mellanmål som mättar

20 min

Äppelkaka med knaprig topping

1 h 20 min

Fredrik Nylén bakar i regnbågens alla färger

Baka hjärtformade bullar till din älskling

1 h 45 min

Brownies med jordnötssmör

50 min

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

30 min

Schackrutor – så blir de snyggt rutiga

1 h

Bullrecept för alla tillfällen