Mormors toscakaka
Toscakaka – saftig sockerkaksbotten och ett riktigt härligt, segt toscalock. Mormor gjorde alltid sin toscakaka i en stor rund form och för att få till de bästa bitarna gjorde hon alltid en liten rund bit i mitten. Därefter skar hon ut vanliga tårtbitar, men den mest eftertraktade toscabiten var den lilla, runda mittbiten!
Ingredienser
Sockerkaka
- 100 gSmör
- 2 ägg
- 2 dlströsocker
- 3 dlVetemjöl
- 2 tskBakpulver
- 2 tskVaniljsocker
- 1,5 dlmjölk, 3%
Toscasmet
- 100 gSmör
- 1 dlströsocker
- 1 mskmjöl
- 1 mskmjölk
- 1 dlMandel, fint hackad (eller mandelspån)
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Andréa Brändström
Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.
Visa 20 recept