Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Mormors toscakaka

Av Andréa Brändström

(8)

Vad tycker du?

Mormors toscakaka

Toscakaka – saftig sockerkaksbotten och ett riktigt härligt, segt toscalock. Mormor gjorde alltid sin toscakaka i en stor rund form och för att få till de bästa bitarna gjorde hon alltid en liten rund bit i mitten. Därefter skar hon ut vanliga tårtbitar, men den mest eftertraktade toscabiten var den lilla, runda mittbiten!

Toscakakan är godast om den äts direkt när det svalnat något.

Ingredienser

Sockerkaka

  • 100 gSmör
  • 2 ägg
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlVetemjöl
  • 2 tskBakpulver
  • 2 tskVaniljsocker
  • 1,5 dlmjölk, 3%

Toscasmet

  • 100 gSmör
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskmjöl
  • 1 mskmjölk
  • 1 dlMandel, fint hackad (eller mandelspån)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mormors toscakaka

Andréa Brändström

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept