Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.
Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.

Friterade munkar med fyllning

Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.

Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!

Tid tillkommer för jäsning. 1 portion i receptet blir cirka 10 munkar.

  • Munkar

  • 1.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 60 g smör , rumsvarmt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • Fritering

  • 2 l frityrolja
  • 1 dl socker, att rulla munkarna i
  • Hallonsylt

  • 500 g hallon, frysta går bra
  • 250 g syltsocker
  • 1 msk pressad citron
  • Kardemummakräm med karamelliserat socker

  • 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 5 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 35 g maizena
  • 20 g smör
  • 0.5 krm salt

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN